Mobirise

A- levels

Τα A-levels είναι Βρετανικά προ-πανεπιστημιακά διπλώματα στα οποία εξετάζονται οι περισσότεροι Άγγλοι μαθητές για να μπουν σε πανεπιστήμια της χώρας τους. Το Foundation College έχει την έγκριση για να διδάσκει και να λειτουργεί σαν εξεταστικό κέντρο A-levels του Edexcel (Pearson). Παρόλο που τα foundation courses μας εξασφαλίζουν θέσεις σε αρκετά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, συνήθως δεν γίνονται δεκτά στα ξακουστά πανεπιστήμια όπως της Βρετανίας όπως Cambridge, Oxford, Imperial College, LSE όπως επίσης στις ιατρικές σχολές. Έτσι για άριστους μαθητές που έχουν την φιλοδοξία να βρεθούν σε μία από τις καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές του κόσμου και επιθυμούν να επιτύχουν κάτι ξεχωριστό προσφέρουμε τμήματα A-levels.

Από Σεπτέμβριο 2019 προσφέρουμε δύο προγράμματα A-level. Το συμβατικό πρόγραμμα των A-levels και το online πρόγραμμα. Το συμβατικό πρόγραμμα διδάσκεται και στα δύο παραρτήματα μας σε 32 εβδομάδες από τα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Τα μαθήματα διδάσκονται σε απογευματινό ωράριο 6 ωρών ανά μάθημα την εβδομάδα σε δύο ή τρείς συνεδρίες. Το online πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένα μόνο μαθήματα και διδάσκεται μέσω ζωντανών τάξεων στο internet δύο φορές την εβδομάδα από μία ώρα και διαρκεί 30 εβδομάδες από μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Μαίου. Το ακριβές πρόγραμμα των μαθημάτων ανακοινώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Τα μαθήματα A-level που προσφέρουμε στο συμβατικό πρόγραμμα είναι τα εξής:

- Mathematics, (Αθήνα - Κηφισιά)
- Physics, (Αθήνα - Κηφισιά) 
- Chemistry, (μόνο Αθήνα) 
- Biology, (μόνο Αθήνα) 
- Economics, (Αθήνα - Κηφισιά) 
- Psychology, (μόνο Αθήνα) 
- Law, (μόνο Αθήνα) 
- History, (μόνο Αθήνα) 
- English Literature (μόνο Αθήνα)   
- Further Mathematics (διδάσκεται ιντερνετικά πρόσβαση για όλους) 
- Art and Design (Αθήνα) 
- Information Technology AS (Αθήνα - Κηφισιά)
- Greek A-level * 

* τo Greek A-level το προσφέρουμε δωρεάν μέσω σημειώσεων διότι οι περισσότεροι μαθητές μας είναι φυσικοί ομιλητές της Ελληνικής και δεν χρειάζονται μάθημα για να πάρουν Α στο Greek Α-level (σπάνια μαθητής μας παίρνει βαθμό κάτω του Α στο Greek A-level).

Στο online πρόγραμμα προσφέρουμε (προς το παρόν) τέσσερα μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Οικονομικά και Βιολογία και Further Mathematics.

Παρότι τα περισσότερα σχολεία διδάσκουν τα A-levels σε διετή βάση (όπως και εμείς στο πρόγραμμα online A-levels) στο συμβατικό πρόγραμμα επιλέξαμε να διδάσκουμε τo κάθε μάθημα σε ένα έτος διότι έτσι παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στους μαθητές. Τα A-levels πιστοποιούνται μόνο μέσω εξετάσεων. Ετσι ο υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί όποτε θέλει χωρίς να απαιτείται πιστοποίηση παρακολούθησης μαθημάτων. Με αυτό τον τρόπο εξαιρετικά καλοί μαθητές μπορούν να αποκτήσουν ένα μοναδικό προσόν σε σχετικά μικρότερη ηλικία και να το χρησιμοποιήσουν για να ξεχωρίσουν ανάμεσα από άλλους υποψηφίους. Οι περισσότεροι επιλέγουν να μοιράσουν τον ακαδημαικό φόρτο σε δύο έτη - κάνοντας κάποια A-levels το πρώτο έτος και κάποια άλλα το δεύτερο. Επίσης, μαθητές που είναι απόφοιτοι Λυκείου μπορούν άνετα να καλύψουν τρία A-level σε ένα μόνο έτος εξοικονομώντας έτσι ένα ολόκληρο έτος σε σχέση με τα σχολικά προγράμματα A-levels.
Η βασική διαφορά μας από συμβατικά σχολεία είναι ότι διδάσκουμε με φροντιστηριακή νοοτροπία δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία για τις εξετάσεις. Οι μαθητές μας έχουν λύσει πολλές ασκήσεις εξετάσεων και έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικά θέματα εξετάσεων πολλές φορές πριν δώσουν τις εξετάσεις. Επίσης τα μαθήματα συνεχίζονται ακόμη και μέσα στην περίοδο των εξετάσεων για να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εξασκηθούν όσο γίνεται περισσότερο.

Τι να προτιμήσω: A-leves ή IB; Διαβάστε την άποψή μας

Επιτυχίες στα A-levels: Το πρόγραμμα A-level είναι σχετικά καινούργιο με πρώτη χρονιά λειτουργίας το 2009-10. Εν τούτοις έχουμε ήδη τρανταχτές επιτυχίες οι οποίες, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αριθμεί πολύ λίγους μαθητές, μας κάνουν πολύ υπερήφανους. Το 2011 ο μαθητής μας Γιάννης Στυλιανίδης έγινε δεκτός στο Cambridge (Hughes Hall College) για να σπουδάσει Μαθηματικά. Το 2012 είχαμε σπουδαίες προσφορές για Οικονομικά στο Cambridge και για Οικονομικά με Μαθηματικά από το London School of Economics και το Warwick, ενώ το 2013 ο Μιχάλης Σινωπλής μπήκε στο Imperial College για Mechanical Engineering. Το 2014 μεταξύ άλλων επιτυχιών ξεχωρίζουν οι Ραφαήλ Κουμαριανός που πέτυχε την εισαγωγή του για Μαθηματικά στο Cambridge με Α*Α*Α*, Στέφανος Αγιωτάκης που πέτυχε την εισαγωγή του στην ιατρική σχολή του Manchester με Α*ΑΑΑ, και Τιμόθεος Έβανς που πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Μηχανολόγων του Southampton με Α*ΑΑ. Το 2015 συνεχίστηκαν οι επιτυχίες μας. Ο Γιώργος Τερεζάκης μπήκε στο Cambridge για Μαθηματικά με Α*Α*Α* ενώ ο Γιάννης Καλαμαράς (Α*Α*Α) στο Bath για Οικονομικά έχοντας πάρει και το βραβείο του Edexcel επιτυγχάνοντας το υψηλότερο σκορ παγκοσμίως στα Μαθηματικά. Το 2017 ο Μανώλης Αγγελιδάκης μπήκε στο Cambridge για Χημικός Μηχανικός έχοντας πάρει πέντε A-levels με A* και έχοντας πετύχει τον υψηλότερο βαθμό στο Further Mathematics A-level στον κόσμο. Το 2018 η Δανάη Μπιλή μπήκε στο Imperial College με Α*Α*Α.

Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε να μιλήσετε με τον Δημήτρη Βαλσάμη στο 210-5243600.

Τι λένε οι μαθήτες μας

"Στο Foundation College αναπτύσεις επιστημονική προσέγγιση και νέο τρόπο κριτικής αναθεώρησης."

Άννα Ζολοταριώφ,

Βιολογία, University of York 

Αθήνα - Μνησικλέους 2,
Αθήνα 10556
Τηλ: 210 5243600

Κηφισιά - Δ. Κυριακού 16,
Κηφισιά 14562
Τηλ: 210 8081050
χάρτης

Επικοινωνία  
email: admin@fcollege.gr
Τηλ: 210 5243600
Τηλ: 210 8081050