Ποιοί είμαστε

Mnisikleous

Tο Foundation College εξειδικεύεται σε προετοιμασία σπουδαστών για σπουδές στην Αγγλία. Προσφέρουμε προπαρασκευαστικά προγράμμα (Foundation Courses) που αναγνωρίζονται από τα περισσότερα Βρεατανικά πανεπιστήμια, καθώς και προγράμματα των Βρετανικων GCE A-level που αποτελούν το αντίστοιχο Αγγλικό Λύκειο. Επίσης προετοιμάζουμε υποψηφίους για τα διάφορα εισαγωγικά τέστ όππως το IELTS, το UKCAT, το BMAT και άλλα. Τo Foundation College είναι το παλαιότερο και πιό πεπειραμένο κέντρο του είδους του στην Ελλάδα και σήμερα προσφέρει την μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων για πρόσβαση Ελλήνων υποψηφίων στην Βρετανική ανώτατη εκπαίδευση.

Η Ιστορία του Foundation College

Tο Foundation College δημιουργήθηκε το 1988 εισαγάγοντας τον θεσμό του foundation course στην Ελλάδα. Το Foundation Course ήταν πρόγραμμα σπουδών υπό την εποπτεία ενός Βρετανικού πανεπιστημίου το οποίο και εγγυώταν και την αποδοχή των επιτυχόντων δίχως άλλες δοκιμασίες. Μέχρι τότε ο μόνος τρόπος για να εισαχθεί σπουδαστής σε Βρετανικό πανεπιστήμιο ήταν μέσω των GCE A-levels. Έτσι τον Σεπτέμβριο του 1989, μετά το πρώτο έτος λειτουργίας μας είκοσι μαθητές μας ξεκινησαν τις σπουδές τους στο Middlesex University του Λονδίνου.

Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια οι συνεργασίες του Κολλεγίου διευρύνθηκαν για να συμπεριλάβουν δεκαπέντε πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων, τα Lancaster University, City University, Liverpool University και Newcastle University. Σύντομα οι μαθητές μας λαμβάναν προσφορές αποδοχής και από πολλά άλλα πανεπιστήμια με τα οποία δεν είχαμε επίσημη συνεργασία έτσι οι συνεργασίες ατονίσαν και σήμερα οι σπουδαστές μας έχουν το πλεονέκτημα της πρόσβασης στα περισσότερα καλά Βρετανικά πανεπιστήμια.

Mnisikleous

Όμως τα κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια όπως και οι ιατρικές σχολές της Βρετανίας δεν καταδέχονταν τα foundation courses και έτσι από το 2009 ξεκινήσαμε να προσφέρουμε πρόγραμμα μαθημάτων GCE A-levels σαν εξεταστικό κέντρο του Cambridge και του Edexcel (Pearson Education) έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση σε πανεπιστήμια όπως Cambridge, Oxford, Imperial College καί ήδη έχουμε σημαντικές επιτυχίες κάθε χρόνο.

Ο διευθυντής του Foundation College, Δρ Δημήτρης Βαλσάμης που είναι και μάχιμος δάσκαλος στο πρόγραμμα A-level, έχει ακολουθήσει αντίστοιχη διαδρομή και είχε τιμηθει με το βραβείο του καλύτερου φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (UMIST) το 1978. Έχοντας εργαστεί σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και με σχεδόν τριακονταετή πείρα στην προετοιμασία υποψηφίων φοιτητών είναι μοναδικός σύμβουλος σε θέματα σπουδών στην Αγγλία. Διαβάστε το μήνυμά του.